Zon Jongen Meisje

Engels

Wij werken met de methode “Groove.me”.

Groove.me is een complete lesmethode Engels waarbij popmuziek het startpunt is van de lessen. Muziek motiveert en enthousiasmeert kinderen! Met Groove.me leer je Engels spreken, schrijven, lezen, luisteren en zingen. In de lessen zitten verschillende vormen van differentiatie om optimaal aan te sluiten bij de niveauverschillen van leerlingen.

In de kleutergroepen wordt Engels spelenderwijs aangeboden aan de hand van thema’s waar liedjes, spelletjes en woordjes aan bod komen. Bobo the Rockstar komt hierbij als herkenbare figuur doorlopend terug.

Ook in de groepen 3 en 4 krijgen de kinderen wekelijks Engelse les. Bij de overgang naar de groepen 5 en 6 wordt het aanbod van Engels verder uitgebreid. Ons belangrijkste doel is om ons te richten in de basisschool periode op de spreekvaardigheid. In de groepen 3 en 4 is de herkenbare figuur Okki the DJ.

 

Groove.me zorgt ervoor dat kinderen met een goede basis Engels naar de middelbare school gaan.

Voor de groepen 7 en 8 gebruiken we ook een App waarmee de Engelse grammatica extra wordt geoefend. In deze groepen wordt de huidige Top 40 en oude Top 40 nummers gebruikt om Engels te leren.

We merken dat het inzetten van muziek om Engels te leren heel motiverend werkt bij kinderen.

Net als de ruim 2300 scholen in Nederland die met Groove.me werken en de methode beoordelen met gemiddeld een 8, zijn ook wij erg positief over deze methode.

Als u zelf meer wil weten over deze methode, neem dan een kijkje op de website https://groove.me/zo-werkt-grooveme/

Van de middelbare scholen horen we terug dat de leerlingen van Het Molenven met een goede basis Engels op de middelbare school starten.