Zon Jongen Meisje

Kindcentrum

Alles onder één dak

Kindcentrum Het Kwartier: onderwijs, peuterspeelzaal én kinderopvang

Basisschool Het Molenven is gevestigd in Kindcentrum Het Kwartier. Dit kindcentrum is een samenwerking tussen basisschool Het Molenven, kinderopvangorganisatie Partou en Stichting Peuterspeelzalen Vught. Alles onder één dak, waardoor uw kind zich in elke fase optimaal kan ontwikkelen.

Gun uw peuter het beste

Wij willen de overgang van de veilige en bekende omgeving van thuis naar de basisschool graag zo klein mogelijk maken. Daarom mag elk kind vanaf twee jaar naar de Peuterspeelzaal of kunnen kinderen geplaatst worden binnen de kinderdagverblijf groepen van Partou kinderopvang. Hier maken kinderen in een veilig en pedagogisch verantwoord klimaat kennis met leeftijdgenootjes. En zij leren op een speelse manier taal-, spraak- en sociaal-emotionele vaardigheden. Allemaal onder de leiding van een groep enthousiaste, gediplomeerde pedagogisch medewerkers. 

Een fijne overgang naar de basisschool

Dankzij onze goede contacten met de peuterspeelzaal en de kinderopvang krijgen de peuters een extra warme overdracht voordat ze bij ons in groep 1 aan hun grote basisschoolavontuur starten. Fijn voor u als ouder, maar zeker zo prettig voor uw kind, dat hierdoor de best mogelijke kansen krijgt om zich te ontwikkelen op zijn of haar persoonlijke niveau.