Zon Jongen Meisje

Brede ontwikkeling

Cultuur, Kunst, Theater en… Sport

Het Molenven vindt een brede ontwikkeling voor ieder kind belangrijk. De cultuurcoördinator van het Molenven stelt vanuit het beleidsplan cultuur jaarlijks een aanbod op voor culturele vormgeving. Dit aanbod bestaat uit een mix van cultuur, kunst en theater.

 

 

 

Cultuur

 

Cultureel erfgoed wordt geborgd door jaarlijkse   verschillende museumbezoeken. Denk aan het Noord Brabants museum, het Textiel museum, Prehistorisch museum, Kasteel Heeswijk

 

 

Kunst

Het Molenven heeft een nauwe samenwerking opgezet de Vughtse kunstgalerij, Van Loon Galleries. Na het galerij bezoek gaan de kinderen aan de slag met het maken van een eigen kunstexpositie, “de kleine biënnale”

     

                        

   Natuur

Het Molenven hecht veel waarde aan Natuur en Milieueducatie. Dit wordt geïntegreerd aangeboden in het omgevingsonderwijs. De nieuwe omgeving nodigt uit tot zelf ervaren en natuurbeleving.

 

  

Sport

Voor Sport & beweging is op Het Molenven veel aandacht. In samenwerking met “Move”worden er sportevenementen tijdens en na school georganiseerd. Een voorbeeld hiervan is de “Guppiegym”

 

Wij werken ook samen met Plaza Cultura; meer informatie vind je op: www.plazacultura.nl en hier